Chemicals of Common bitercress
Abstract
Article is devoted to the study of the chemical composition of Common bitter cress (Barbarea vulgaris R. Br.). Shows indicators of good quality, optimal parameters extraction, trace element composition, amino acid composition, content of biologically active substances and volatile of raw material.
References
1. Байтенов М.С. Флора Казахстана.- Алматы, 2001. - T. 2. - 96 с.
2. Никитин В.В. Сорные растения флоры СССР.- Ленинград: Наука, 1983. - 454 с.
3. Берсон Г.З. Дикорастущие съедобные растения.- Ленинград: Гидрометеоиздат, 1991. - 117 с.
4. Erik Gotfredsen. Liber Herbarum II. 2003. - Р. 342-344
5. Государственная фармакопея СССР ХI издания. Вып. 2. М., 1990.
6. Цитович И.К. Хроматография. Практическое приложение метода. М., 1986. - Т. 2. - 422с.
7. Абу Закер Кхалед, Журавлев Н.С. /Количественное определение флавоноидов в листьях некоторых видов рода Rumex L// Фармация. 2001. - С. 51-53
8. Кемертелидзе Э.П., Явич П.А., Сарабунович А.Г. /Количественное определение танина // Фармация. 1984. - №4. - С. 34-37.
9. Плотников М.Б., Колтунов А.А., Алиев О.И., Калинкина Г.И., Березовская Т.П., Андреева В.Ю. /Определение суммы углеводов Alchemilla vulgaris L.s.l.// Раст. ресурсы. 1998. - №1. - С. 87-90.
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.
Authors retain copyright and grant the journal right of first publication with the work simultaneously licensed under a Creative Commons Attribution License (CC BY-NC-ND 4.0) that allows others to share the work with an acknowledgement of the work's authorship and initial publication in this journal.